Vägledning till rätt virke

Nu finns en vägledning som ska göra det lättare att välja virke av rätt kvalitet. Skriften är kostnadsfri och kretsar kring handelssorterings- och hållfasthetsklasser.
Vägledning till rätt virke

Att hitta rätt bland olika virkessorter ska bli lättare för både köpare och säljare. Det är syftet med en ny vägledning med fokus på handelssorterings- och hållfasthetsklasser som tagits fram av branschorganisationen Svenskt Trä. Vägledningen bygger på standarden SS-EN 1611-1. Virke som sorteras enligt denna standard är inte avsett för bärande konstruktioner. Standarden beskriver istället utseendeklasser.

Det kan till exempel handla om kvist, sprickor, blånad eller skevhet. ”Guide för handelssorterings- och hållfasthetsklasser” är titeln på skriften, som är gratis att ladda hem från Svenskt Träs hemsida, och även finns i en tryckt version för den som föredras det.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.