Transportbilsguiden 2021

2020 var minst sagt ett händelserikt år. På grund av ett högt skattetryck såldes få lätta lastbilar. Men 2021 har försäljningen gått betydligt bättre, och ur ett klimatperspektiv ser framtiden ljus ut. Plötsligt finns det minst 19 lätta lastbilar som till 100 procent drivs med el.
Transportbilsguiden 2021

I takt med att staten har chockhöjt skatten för fossildrivna bilar de senaste åren har billeverantörerna skyndat på tillverkningen av batteridrivna lätta lastbilar. Allt talar för att bilhallarna de närmaste åren kommer fyllas med laddbara modeller som alternativ till diesel,

Pickuperna är dock ett undantag. Det kommer ta längre tid innan eldrivna alternativ dyker upp. Men det finns tillverkare som har annonserat att de är på gång med eldrivna pickuper: Tesla, med sin Cybertruck, som definitivt inte ser ut som en traditionell pickup utan är inspirerad av bilen Bondfilmen Älskade spion (The Spy Who Loved Me) och andas framtid. Amerikanska Atlis XT har också flaggat för att de ska släppa en eldriven pickup med en räckvidd på upp till 80 mil. Det är förstås även intressant att Ford ska lansera en eldriven F-150. För att övergången till laddbara bilar inte ska tappa fart räcker det inte med att fler modeller kommer ut på marknaden. Det behövs också en rejäl ökning av utbyggnaden av laddinfrastrukturen, det vill säga fler laddplatser, där tillgång till snabbladdning också är viktig. Trenden är solklar, vi går mot fossilfritt. För att vi ska klara de högt uppsatta klimatmålen finns det ingen annan väg att gå.

LÄS HELA TRANSPORTBILSGUIDEN 2021 GENOM ATT KLICKA HÄR!

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER REPORTAGE

VISA FLER