https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Tema: arbetshandskar

Tema: arbetshandskar

Ditt viktigaste verktyg på verkstaden är varken momentnyckeln, pelarlyften eller diagnosutrustningen. Det är dina händer. Men hur pass bra koll har du egentligen på hur du bäst skyddar dem på jobbet? Med hundratals, om inte tusentals, unika arbetshandskar på marknaden. Hur går man till väga för att hitta rätt? En bra start är definitivt att läsa det här reportaget. 

Varje år inträffar tusentals allvarliga arbetsskador på svenska byggföretag, skador med den gemensamma nämnaren att de drabbar händer, handleder eller fingrar. Det gör också handskador till den vanligaste skadetypen vid olycksfall i stort.

Enligt OSHA (Occupational Safety & Health Administration), USA:s motsvarighet till Arbetsmiljöverket, hade 70 procent av de handskador som rapporterats in från amerikanska företag kunnat undvikas med rätt sorts skyddshandskar för uppgiften. 

Poängen är såklart att användning av handskar är en självklarhet, åtminstone för dig som hellre jobbar än jobbar på att återhämta dig efter arbetsskador. 


Ditt viktigaste verktyg. Handskador hör till den vanligaste skadetypen vid olycksfall i stort men med rätt arbetshandskar för rätt jobb är mycket vunnet.

Men att använda handskar är en sak. Att använda rätt sorts handskar för rätt arbetsuppgift är en helt annan. För självklart är det inte samma ”handske som handske”-produkt som gäller för precisionsjobb och finlir i verkstaden som för grovgöra. Eller för jobb som involverar olja, lacker eller avfettningsmedel för den delen.

Kanske behöver du en handske särskilt anpassad för de krav som service av elbilar ställer? 

MÄNGDER AV MODELLER

Kanske är touchscreen-funktionalitet ett måste för dig som jobbar med diagnostik? ?

Med mängder av material, utföranden och modeller att välja bland kan det definitivt framstå som en djungel för den som vill hitta en arbetshandske, som inte bara löser arbetsuppgiften utan även tillhandahåller ett fullgott skydd.   

För att på bästa sätt kunna reda ut de många begreppen, och förhoppningsvis leda dig som letar efter den perfekta handsken på rätt väg, har vi inte bara tagit hjälp av branschens vassaste experter (läs: de som doppar sin frukostfralla i nitrilskum på morgonen) – utan även några av de slutanvändare som använder handskarna varje dag på jobbet. 

* Klicka här för att läsa hela reportaget som e-tidning, där du även får en stor översikt på 85 arbetshandskar.

LÄS HELA REPORTAGET SOM E-TIDNING!
SKRIVEN AV
David Liljefors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.