Prevex samlade byggproffsen på västkusten

För tredje året i rad arrangerade Prevex sin mässa. Denna gång lockade den cirka 1 500 köpsugna besökare under två sköna dagar i slutet av augusti!

prevex_ko872x500Prevex-mässan, eller snarare Prevex-utförsäljningen, är en veritabel köpfest – där ryktena från golvet gör gällande att en hantverkare investerat närmare två miljoner kronor i prylar och material från flera av leverantörerna som var på plats på mässgolvet. Det här var tredje året i rad som återförsäljaren på västkusten arrangerar sin mässa som gick av stapeln den 31/8-1/9, med den stora höjdpunkten ”skottkärre-racet”. Här fick de första 50 besökarna ett litet extra bra pris på valda varor, som bonus för att man var först i kön och körde in i hallen med polaren i skottkärran.

skottkarror872x500
För er, som av geografiska anledningar eller tidsmässiga, inte kunde vara på plats kan vi rapportera att flertalet nyheter var värda att skriva hem om. Bland annat hade Floorsolutions högtryck i sin monter tack vare sina demonstrationer av deras ”floor protect”. Ett golvskydd med plast på ovansidan, cellofan i mellanskiktet och lim på undersidan – ett lim som är att liknas vid ”post-it” lim – så du kan ta bort skyddet utan att skada golvet det satt på och faktiskt återanvända densamma.

floorsolutions
En annan intressant aktör är det globala och väldigt mångfacetterade bolaget Kyocera som berikade mässan med sin division Unimerco fastening. David Ahlsén stack ut hakan och berättade bland annat att deras najmaskin Tjep Re-bar XR, som lanserades i januari, är en uppskattad utmanare på marknaden. Inte nog med det, även pistol-sortimentet lockade många hantverkare att testskjuta vilt under dagarna två.


Om man mot förmodan tröttnade på verktyg, så fanns en massa annat att investera i; bandad spik från Pintos, Drönare från Ansmann, som inte bara säljer leksaker utan även batterier och ficklampor, eller kanske en helt ny slipnätsronell från Tyrolit.

Putslustigheterna stod förstås som spön i backen, i och med att vi var i Meckat för sköna skämt, så DMH avrundar med att säga; De-Wa-alt…

blandat_prevex872x500

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.