Milwaukee bjöd in till verktygsfest

Milwaukee bjöd in till verktygsfest

Milwaukee brukar inte spara på krutet när de bjuder in till event. Och årets första verktygsfest i Barcelona var inget undantag. DMH var som ensam tidning i Norden med på ”Milwaukee World of Solutions”, där 4 000 partners från över 30 länder från hela Europa flögs in i omgångar under de tio dagar som eventet genomfördes. 

10 000 kvadratmeter mässyta hade fyllts med maskiner, verktyg och tillbehör som stod till förfogande för alla kunder att gå runt och klämma och känna på. 

På ett tiotal olika arbetsstationer fick besökarna en gedigen presentation av Milwaukees utbud, och kunde även testa produkterna direkt på plats. Många kände sig garanterat som ett litet barn i en godisbutik bland alla verktyg och maskiner som nästintill tapetserade varenda kvadratmeter på eventet. 

På varje arbetsstation presenterades minst ett par unika produktnyheter eller lösningar. Vissa så löjligt enkla, men smarta, att man undrar varför ingen tänkt på dem tidigare. Andra så avancerade eller udda att man undrar om marknaden är mogen för dem.  

BATTERITEKNIKEN I FOKUS

Som vanligt var det stort fokus på batteritekniken. Utvecklingen går med raketfart, och verktyg som för bara några år sedan ansågs som omöjliga att konvertera till batteridrift finns nu ute på marknaden. Här har Milwaukee varit på tårna de senaste åren, och lanserat ett antal tungviktare som drivs med deras senaste 72 volts batteriplattform MX Fuel. 

På eventet visades bland annat en markvibrator och en ny diamantborrmaskin upp, maskiner som båda tveklöst kan mäta sig med nät- och bensindrivna modeller när det gäller power. 

En del av MX Fuel-nyheterna som presenterades på eventet har ännu inte kommit ut på marknaden, och kommer att lanseras efter sommaren 2023. Men vi lovar att DMH kommer att vara först på bollen med att presentera dessa nyheter så snart de blir officiella. 


Till skillnad från dagens skolklasser var ”eleverna”/besökarna både intresserade och tysta under lektionerna som bestod av ett tiotal arbetsstationer.

Det är klart man är glad när det är som att borra i smör. Borrskruvdragaren med slagfunktion, M18 FPD3, har 33 000 slag/min och en längd på endast 175 mm.

Milwaukees stängselspikpistol M18 FFUS kommer underlätta arbetet för många markägare som ska inhägna sina ägor. Den har en imponerande kraft och hastighet. Märlorna finns i längderna 40, 45 och 50 mm.

För dig som vill att det ska se ut som en Milwaukeebutik i verkstaden har nu förvaringssystemet PACKOUT utökats med nya vägglösningar, vagnar, väskor lådor och mycket mer. 

Milwaukee erbjuder inte bara batteridrivna elhandverktyg, de storsatsar även på smarta förvaringslösningar och ergonomiska handverktyg.

Arbetsmiljö, och speciellt dammfria miljöer, ligger högt upp på agendan hos de flesta av dagens verktygstillverkare. På eventet demonstrerade Milwaukee sin kraftfulla dammsugare M18 F2VC23L, som även fungerar som våtdammsugare.

Två riktiga lättviktare i 12-voltsklassen. Till vänster: slagskruvdragaren M12 FID2 som väger in på 0,9 kilo med en längd på endast 127 mm och har ett vridmoment på hela 170 Nm. Till höger: borrskruvdragaren M12 FDD2 som har ett varvtal på 1 550 RPM och en vikt på 1,1 kilo. 

Personlig skyddsutrustning är ett av de senaste segmenten som Milwaukee satsar hårt på. På mässan visades deras skyddshjälm BOLT 200, som är utrustad med ett smart klicksystem för att enkelt sätta på och ta av visir, hörselkåpor, pannlampa med mera. Hjälmen går även att beställa med ditt företags logotype.

På eventet var det premiär för Milwaukees första sänksåg. Sågen är utrustad med en 165 mm-klinga som klarar materialtjocklekar på upp till 55 mm. Som tillbehör finns sågskenor från 1,4 till 2,7 meter – eller 2,8 m om du sätter ihop 2 x 1,4 meter. 

Med den kompakta rörgängningsmaskinen M18 FPT114 kommer du åt i trånga utrymmen. Maskinen har kastskydd och klarar dimensioner från 1/8” till 1 1/4”. 

En elhyvel för finlir. M12 BLP, som har en skärbredd på 51 mm och ett skärdjup på 2 mm, är utrustad med dubbla vändbara knivar. Vikten, inklusive batteri (4,0 Ah), är 1,7 kilo.

Rens/sektionsmaskinen M18 FCSSM är kompatibel med 16 och 22 mm spiraler från både Milwaukee och andra leverantörer. Klarar dimensioner från 32 till 160 mm. På bilden är maskinen utrustad med ett renshuvud för att ta sig igenom elaka rötter.

Den batteridrivna betongslodan är ett smidigt hjälpmedel för alla som gjuter grunder eller större innergolv. Maskinen har en drifttid på upp till två timmar och finns i bladbredder upp till 4,8 meter. 

Inspektionskameran M18 SIC30 med 1080p HD-kamera och panaramazoom har 36 meter kabel som klarar att ta sig igenom 90-graders böjar i 50 mm rör.

Bandslipen M18 FBTS75 har en variabel hastighet på mellan 230 och 410 m/min och ett slipband på 75 x 457 mm. 

Kapaciteten i Milwaukees 12V-nibblingsmaskin M12 FNB16 är hela 1,6 mm i mjukt stål. Men det var inte det som imponerade mest. Alla som använt en nibblare vet hur mycket metallspill man får sopa upp efter att man använt maskinen. Milwaukees uppsamlingspåse samlar upp över 98 procent av allt spillet. Hade vi inte sett det live hade vi inte trott det.
SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.