XL-Bygg stärker sin position – MaterialMännen ansluter till bygghandelskoncernen

XL-Bygg stärker sin position – MaterialMännen ansluter till bygghandelskoncernen

XL-BYGG stärker sin position i Sverige. Nu tecknar man avtal med MaterialMännen, som från och med 1 februari 2023 blir en del av XL-familjen.

XL-Bygg, som ingår i Mestergruppen Sverige, välkomnar att MaterialMännen tagit steget och blir en del av bygghandelskoncernen.

 Det är såklart både kul och glädjande att MaterialMännen vill bli en del av Sveriges största bygghandelskoncern och vill fortsätta vara en del av fria företagare i samverkan, säger Carl Littlewood, Kedjechef på XL-BYGG i ett pressmeddelande.

– Vi stärker nu vår position ytterligare och får en ännu starkare geografisk täckning i centrala Småland, säger Carl Littlewood, Kedjechef på XL-BYGG i ett pressmeddelande.

STARK TRADITION

MaterialMännen ansluter närmast från Woody Bygghandel och finns i dag på sex orter i landet: Eksjö, Vimmerby, Västervik, Oskarshamn, Tranås samt Valdemarsvik. Hela tiden har man haft en stark tradition av att erbjuda kompletta lösningar inom byggnation, industriförnödenheter och hemmiljö. Kundgruppen består både av proffs och hemmafixare.

– Det känns spännande att fortsätta vår resa genom att bli en del av XL-BYGG. Att kunna fortsätta äga sitt företag och samtidigt vara en del av en offensiv och stor kedja med tillgång till marknadens bästa leverantörsavtal gör att vi står starkt rustade för framtiden, säger Linda Carlsson, VD på MaterialMännen.

Linda Carlsson, VD på MaterialMännen.

För XL-BYGG och deras tillväxtstrategi, så slutar den inte här. Man har som målsättning att bli 120 butiker innan slutet av 2023.

– Vi vill fortsätta stärka vår position i Småland och vi ser hela tiden över nya orter. Vår dörr står alltid öppen för fler och nya medlemmar och tillsammans fortsätter vi att skapa en stark lokal närvaro där vi värnar om goda och långsiktiga relationer, avslutar Carl Littlewood.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.