XL-BYGG blir huvudleverantör till Tommy Byggare: ”Ser ljust på framtiden”

XL-BYGG blir huvudleverantör till Tommy Byggare: ”Ser ljust på framtiden”

XL-BYGG har sedan ett par år tillbaka varit leverantör till det regionala byggföretaget Tommy Byggare. Nu står det klart att samarbetet fördjupats när XL-BYGG sedan 1 januari 2023 blev huvudleverantör till Tommy Byggare.

XL-BYGG har under de senaste åren gjort en satsning för att utveckla storkundsförsäljningen för sina medlemmar då det under samma period på marknaden har skett en konsolidering vilket “har skapat större regionala byggföretag som har andra behov och ställer nya krav på exempelvis samordning”.

– Vi har märkt av en stor efterfrågan på vår modell där vi kan erbjuda våra kunder det bästa av två världar. Tillgång till den lokala kunskapen och servicen som våra medlemmar kan erbjuda men även kraften från det centrala vad gäller samordning, volym och tillgång, vilket har under de senaste åren kommit att bli alltmer viktigare, säger Peter Erixon, storkundsansvarig på Mestergruppen i ett pressmeddelande.

XL-BYGG har över hundra butiker i landet, från norr till söder. Något som gett XL-BYGG goda förutsättningar att stärka och utveckla relationen med de regionala byggföretagen.

XL-BYGG har under en längre tid haft en positiv trend. Under december månad hade kedjan en ökning på befintliga enheter som översteg marknaden med över 8 procent.

”SER LJUST PÅ FRAMTIDEN”

En framgång som XL-BYGG dels menar bygger på de regionala kundavtalen.

– Tillsammans med våra lokala entreprenörer skapar vi ett starkt kunderbjudande genom att samarbeta lokalt. Det känns roligt att nu vara en huvudleverantör till Tommy Byggare och vi ser ljust på framtiden med bland annat många dialoger med nya kunder, säger Peter Erixon.

Inom Mestergruppen ser man fortsatt positivt på marknaden inom storkundssegmentet. Ambitionen är att fortsätta växa och tillhandahålla tjänster som ökar medlemmarnas möjligheter att vinna fler stora projekt tillsammans med sina proffskunder.

– Vi har under de senaste åren haft ett riktigt bra samarbete och vi ser nu fram emot det huvudavtal som är på plats och därmed kunna fortsätta utveckla oss tillsammans, säger Andreas Aronsson, inköpschef på Tommy Byggare.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.