Woodsafe Timber Protection och Thermory i samarbete: “Kommer bidra till ett hållbart samhälle”

Woodsafe Timber Protection och Thermory i samarbete: “Kommer bidra till ett hållbart samhälle”

Woodsafe Timber Protection AB, Europas största tillverkare av hållbart brandimpregnerat trä, och Thermory AS, världens största tillverkare av värmebehandlat trä, går ihop i ett samarbete.
Målet: tillhandahålla hållbart brandimpregnerat trä, som omgående blir tillgängligt på den globala marknaden.

Woodsafes grundare och vd Thomas Bengtsson om samarbetet med Thermory:

– Jag är väldigt stolt över att få förtroendet från en respekterad pionjär, innovatör och industriledare inom värmebehandlat trä. Tillsammans kommer vi att bidra till ett hållbart samhälle med skogen som resurs, säger han i ett pressmeddelande.

Woodsafes produkt- och affärsutvecklingschef Peter Johnson:

– Det känns inspirerande att slå samman våra expertområden värmebehandlat och hållbart brandskyddat trä – i kombination med Thermorys hållbara produkter och Woodsafes lågenergiproduktion och presentera vår gemensamma lösning för den globala marknaden.

”FÖRBÄTTRA MILJÖN”

Simmo Soomets, vd för Thermory, menar att samarbetet är gynnsamt ur miljösynpunkt.

– Vi strävar efter att förbättra miljön vi lever i. Urlakningssäkert brandimpregnerat trä har länge varit en utmaning vid konstruktion av stora offentliga eller privata byggnader i trä. Efter en lång testperiod där olika teknologier har utvärderats är vi glada över att ingå ett samarbete med Woodsafe för att erbjuda en hållbar extra egenskap till våra produkter i äkta trä.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER