Welin & Co blir distributör av Dana Lim: “Passar oss perfekt”

Welin & Co blir distributör av Dana Lim: “Passar oss perfekt”

Welin & Co blir distributör av Dana Lims produkter mot den svenska färgfackhandeln. Produkterna intar marknaden från den 1 januari 2023.
– Deras sortiment av Svanenmärkta produkter, produktion och kort transportväg från deras fabrik i Köge passar oss perfekt, säger Björn Törnquist, VD på Welin & Co.

Welin & Co ser samarbetet, som naturligt då man lägger stort fokus på miljöriktiga produkter.

– På Welin & Co strävar vi efter att arbeta med miljöriktiga produkter som har så låg miljöbelastning som möjligt. Dana Lims miljöarbete går i linje med vårt. Deras sortiment av Svanenmärkta produkter, produktion och kort transportväg från deras fabrik i Köge passar oss perfekt, säger Björn Törnquist, VD på Welin & Co i ett pressmeddelande.


Torsten Hjelm, VD på Dana Lim Sverige och Björn Törnquist, VD på Welin & Co ser det nya samarbetet som en spännande utmaning

Törnquist ser också samarbetet som en spännande utmaning.

– Med Dana Lims produkter inriktar vi oss på färgfackhandeln och jag tror att en del av våra kunder kommer att se produkterna som en främmande fågel i vår portfölj. Men samarbetet kommer att göra oss till en mer komplett leverantör. Vi uppskattar Dana Lims historik och hur de arbetar. Ett nordiskt företag med produkter utvecklade för nordiska förhållanden, säger han.

“KUNSKAPEN SOM KRÄVS”

Torsten Hjelm, VD för Dana Lim Sverige menar att samarbetet med Welin & Co möjliggör att man kan nå ”en ny marknad”.

– Dana Lim valde Welin & Co för distributionen eftersom de är välrenommerade i branschen. Welin har kunskapen som krävs, en stark och rikstäckande säljkår samt ett väldigt bra back-office och lager. Tillsammans når vi en helt ny marknad vi inte har bearbetat aktivt tidigare.

Varugrupperna som ingår i samarbetet är vägglim, montagelim, fogmassa, spackel och wipes.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.