SP Fönster och Traryd Fönster blir Svenska Fönster: “Tydligare mot våra kunder”

SP Fönster och Traryd Fönster blir Svenska Fönster: “Tydligare mot våra kunder”

Svenska Fönster har länge varit en av landets största fönstertillverkare och ägare till varumärkena SP Fönster och Traryd Fönster. Men nu står det klart att SP Fönster och Traryd Fönster slås samman och införlivas i Svenska Fönster under våren 2023.

Svenska Fönster bildades 1997 som en sammanslagning av Traryd Fönster och SP Fönster med målet att vässa konkurrenskraften ytterligare på den svenska fönstermarknaden.

Och nu blåser förändringarnas vindar på nytt. Från och med våren 2023.

– Från och med då kommer vi inte längre att sälja våra fönster under varumärkena SP Fönster och Traryd Fönster, utan som Svenska Fönster. Vårt varumärke och vårt bolag kommer alltså framöver att ha samman namn, säger Erik Nyré, Senior Director, Sales för Svenska Fönster i ett pressmeddelande.

”TYDLIGARE MOT VÅRA KUNDER”

Att samla Svenska Fönsters produkter under ett och samma varumärke har flera fördelar, menar Joakim Spjuth, Director Marketing på Svenska Fönster.

– Vi kommer att kunna öka vår effektivitet i vår kommunikation och bli tydligare mot våra kunder, säger han.

För de närmare tusen medarbetarna på Svenska Fönster har responsen varit bra.

– Jag började på SP Fönster en gång i tiden, 1983. Jag har alltid älskat SP Fönster, och Traryd Fönster när det kom in i bilden, men nu ska vi gå vidare och det här kommer att bli bättre för oss alla, säger Hans Johansson, Utesäljare på Svenska Fönster.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER