Snickers Workwear och OrganoClick lanserar nedbrytbar textilimpregnering: “Mindre miljöpåverkan”

Snickers Workwear och OrganoClick lanserar nedbrytbar textilimpregnering: “Mindre miljöpåverkan”

Snickers Workwear och svenska OrganoClick inleder ett internationellt samarbete och lanserar tillsammans textilimpregnering för arbetskläder. 
– Att skapa slitstarka produkter som håller längre är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Maria Schartau, CSR Coordinator på Snickers Workwear.

Produkterna kommer säljas under varumärket Snickers Workwear med en tydlig koppling till OrganoClicks varumärke OrganoTex.

– Vår vision är att vara i framkant när det gäller hållbarhet. OrganoTex är en världsledande PFAS-fri och biologisk nedbrytbar textilimpregnering, säger Maria Schartau, CSR Coordinator på Snickers Workwear i ett pressmeddelande.

– Därför var det självklart att samarbeta med OrganoClick. Genom att återimpregnera arbetskläderna med OrganoTex får plagget längre livslängd och därmed mindre miljöpåverkan över hela livscykeln. Att skapa slitstarka produkter som håller längre är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete

“EN TYDLIG TREND”

För OrganoCLick är samarbetet med Snickers Workwear fördelaktigt för att få ut OrganoTex-teknologin på nya marknader. Här ser man en ökad efterfrågan i fler branscher än sport- och outdoor där man använder sig av funktionsmaterial och önskar återimpregnera plaggen.

– Det är en tydlig trend att vårda de kläder man redan har. Med OrganoTex förlänger du livet på plagget och återställer dess ursprungliga funktion och vattenavvisning. Arbetskläder som blir våta på utsidan gör att de inte andas”, säger Susanne Karlsson, försäljningschef för OrganoTex på OrganoClick.

Produkterna kommer finnas hos återförsäljare till Snickers Workwear i Europa från och med november 2022.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.