Ruukki uppgraderar produktionslinjen för T130M lastbärande plåt i Anderslöv 

Ruukki uppgraderar produktionslinjen för T130M lastbärande plåt i Anderslöv 

Ruukki Construction, en del av SSAB-koncernen, har uppgraderat sin produktionslinje för T130M lastbärande plåt i Anderslöv. Därmed kan man nu förse sina kunder med den starkare T130M-profilen jämfört med den tidigare T130-profilen.
– Denna investering gör det nu möjligt för oss att leverera produkter närmare våra kunder i Sverige och Norge och tillsammans med våra finska kollegor förbättra och säkra leveransförmågan, säger Miki Simic, Unit Manager för Ruukki Anderslöv.

Kostnaden för uppgraderingen av produktionslinjen är en investering på cirka fyra miljoner kronor. Den kommer att stärka Ruukkis förmåga att leverera starka och lätta mikroprofilerade högprofiler till sina kunders byggnader, i synnerhet i de nordiska länderna.

Ruukki använder förstklassigt råmaterial för att tillverka bärande plåt i ett flertal beläggningssystem. Lastbärande profilplåt används som en del i bärande konstruktioner i till exempel industribyggnader, idrottsanläggningar och kontorsbyggnader.

– Investeringen förbättrar vår förmåga att serva våra kunder, särskilt i de nordiska länderna. Hittills har vi tillverkat T130M-profil enbart i Vimpeli, Finland, säger Miki Simic, Unit Manager för Ruukki Anderslöv i ett pressmeddelande.

– Denna investering gör det nu möjligt för oss att leverera produkter närmare våra kunder i Sverige och Norge och tillsammans med våra finska kollegor förbättra och säkra leveransförmågan.


Ruukki Construction har uppgraderat sin produktionslinje för T130M lastbärande plåt i Anderslöv och kan nu förse sina kunder med den starkare T130M-profilen.

Ruukki Anderslöv specialiserar sig på att rullforma plåtprofiler, och i snart 70 år har man tillverkat profiler till sina kunders produkter. Fabrikens produkter varierar från 20 millimeter långa elektronikdetaljer till 18,5 meter långa takprofiler.

Ruukki i Anderslöv har omkring 70 medarbetare och servar kunder främst i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER