Ramirent förvärvar JIAB Hyrcenter: “Mycket god förankring”

Ramirent förvärvar JIAB Hyrcenter: “Mycket god förankring”

Nu står det klart att Ramirent AB förvärvar JIAB Hyrcenter i norra Sverige. Ramirent befäster följaktligen sin position i Norrbotten och som det största maskinuthyrningsföretaget i Sverige.

Ramirents förvärv av JIAB Hyrcenter (omfattande av bolagen JIAB Hyrcenter AB och JIAB Boden AB) blev officiellt på måndagen.

– Affären är en del i Ramirents strategi att vara en stark aktör med lokal förankring över hela Sverige men framför allt i norr, säger Johan Färm, vd för Ramirent AB i ett pressmeddelande.

– JIAB har mycket god förankring och hög kännedom om marknaden lokalt. Vi får genom förvärvet fördelarna av den starka lokala förankringen genom JIAB, samtidigt som vi har storleken och resurserna från Ramirent och Loxam.

Förvärvet innebär fem nya kundcenter i Luleå, Piteå, Boden, Kiruna samt Gällivare. För Ramirent är förvärvet av JIAB Hyrcenter vidare betydelsefullt i den meningen att man vill vara med på resan mot en mer hållbar, energieffektiv verksamhet och bidra till ett fossilfritt samhälle.


Done deal. Johan Isaksson (t.v), grundare och vd för JIAB, och Johan Färm, vd för Ramirent AB, skakar hand.

Johan Isaksson, grundare och vd för JIAB Hyrcenter:

– Att vi nu blir en del av Ramirent innebär stora möjligheter. Vi är en etablerad lokal aktör men tillsammans har vi större potential och kan komma in i ett större sammanhang. Tillsammans med Ramirent kommer vi att få bättre resurser, utökad kompetens och större utbud av maskiner och tjänster till våra kunder, men också nya digitala tjänster, ökad säkerhet och bättre arbetsmiljö. Bolagen kompletterar varandra väl och vi tror starkt på hållbar maskinuthyrning, säger Johan Isaksson, grundare och vd JIAB Hyrcenter.

JIAB Hyrcenter har cirka 60 medarbetare i norra Sverige, som nu blir en del av Ramirent. Tillsammans kommer Ramirent och JIAB ha närmare 100 olika kundcenter i Sverige.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER