Ramirent: Bara en av fem i byggbranschen väljer hållbara alternativ framför billigaste

Ramirent: Bara en av fem i byggbranschen väljer hållbara alternativ framför billigaste

Byggbranschens arbete med att minska sina utsläpp går framåt. Men det återstår en hel del att göra för att nå målet om netto-nollutsläpp av växthusgaser till 2045. Det framgår av Ramirents senaste rapport där man pratat med över 500 företrädare för byggbranschen.

Enligt Ramirent står byggbranschen idag för cirka 20 procent av Sveriges klimatutsläpp. Och arbetet går i rätt riktning, enligt Ramirentrapporten som maskinuthyrningsbolaget tagit fram i samarbete med Novus.

Men samtidigt kvarstår en hel del att göra. Bland annat svarade endast en av fem i byggbranschen att de prioriterade hållbara alternativ framför det billigaste.

“KUNDERNA KAN STÄLLA KRAV”

– Inom miljöområdet finns det fortfarande en hel del att jobba med för branschen. Här måste vi sikta in oss på en omställningsresa med minskad konsumtion, och kunderna kan driva på det arbetet genom att ställa krav på miljöanpassade lösningar hos sina leverantörer, säger Karin Ekberg, hållbarhetsspecialist på Ramirent, i ett pressmeddelande.

Den största förbättringspotentialen enligt Ramirentrapporten är att utnyttja materialet bättre för att minska spill (36 procent) följt av att välja hållbara alternativ framför billigaste (28 procent).

Ta del av hela rapporten här.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.