Pontus Andersson är Sveriges bästa unga plåtslagare: ”Helt otroligt”

Pontus Andersson är Sveriges bästa unga plåtslagare: ”Helt otroligt”

Pontus Andersson. Så heter Sveriges bästa unga plåtslagare. 18-åringen från Lindeskolan i Lindesberg segrade efter en sex timmar lång SM-final på Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm.
– Jag trodde inte att jag skulle vinna, men jag är en tävlingsmänniska, säger Pontus Andersson.

Efter en lång kamp stod det klart att Pontus Andersson skulle stå som vinnare i årets SM-final när Sveriges bästa unga plåtslagare gjorde upp på Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm i torsdags.

När sex finalister – av ursprungligen 101 tävlande plåtslagarelever – återstod gjorde 18-åringen från Lindeskolan i Lindesberg ett rejält segerryck, vilket imponerade på juryn.

Juryns motivering efter SM-finalen:

”Vinnaren hade ett förtroendeingivande lugn samt var pedagogisk och kompetent vid kundbemötandet. Han hade full kontroll hela vägen och jobbade metodiskt. Han var snabbast i både delmomenten och slutförandet och hade till och med 30 minuter till godo efter slutsignalen.”

Stora ord men så var det också en mycket stark tävling av 18-åringen.

”KÄNNS HELT OTROLIGT

Pontus Andersson var förstås mer än belåten över att ha tagit hem den ärofyllda titeln.

– Det känns helt otroligt att ha vunnit SM för unga plåtslagare. Jag trodde inte att jag skulle vinna, men jag är en tävlingsmänniska. Som plåtslagare tycker jag det är kul att jobba praktiskt. Efter studenten börjar jag att jobba redan kommande måndag, säger han i ett pressmeddelande.


Pontus Andersson plåtslagare
Pontus Andersson från Lindeskolan i Lindesberg är Sveriges bästa unga plåtslagare 2023.

Sveriges bästa unga plåtslagare
Medaljörerna i årets upplaga av SM för unga plåtslagare. Från vänster: Markuss Teraudkalns, Pontus Andersson och Eddie Embretsen.

I årets SM-final bedömde juryn de tävlandes bidrag utifrån kundbemötande, fackmannamässigt utförande, arbetsmiljö och tidsåtgång

Medaljörer i SM för unga plåtslagare 2023:

1) Pontus Andersson, 18 år, Lindeskolan i Lindesberg, 2) Markuss Teraudkalns, 19 år, Uppsala yrkesgymnasium Jälla i Uppsala, 3) Eddie Embretsen, 18 år, Polhemsskolan i Gävle.

På delad fjärde plats:

Leon Stenström, 18 år, Lugnetgymnasiet i Falun, Rickard Vred, 18 år, Yrkesgymnasiet i Ale, Nödinge, Theodor Emanuelsson, 18 år, Östrabo Yrkes i Uddevalla.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER