Petra Öberg Gustafsson tar över som vd på Fristads: “Inspirerande”

Petra Öberg Gustafsson tar över som vd på Fristads: “Inspirerande”

Petra Öberg Gustafsson har utsetts till ny vd för Fristads. Hon kommer närmast från rollen som CEO på Teng Tools.
– Jag ser fram emot att få bidra till fortsatt tillväxt och omställning till en mer hållbar produktion tillsammans med alla kunniga och kreativa medarbetare, säger Petra Öberg Gustafsson.

Petra Öberg Gustafsson har tidigare haft seniora roller inom SKF samt flera styrelseuppdrag. Nu tar hon sig an utmaningen att driva på omställningen till en mer miljömässigt hållbar produktion av arbetskläder på Fristads där målet är att halvera utsläppen till 2030.

– Att få arbeta med ett varumärke som är så starkt förknippat med kvalitet som Fristads är känns både spännande och hedrande, säger Petra Öberg Gustafsson i ett pressmeddelande.

– Det är inspirerande att se hur Fristads vågar utmana branschen när det gäller innovation och hållbarhet och jag ser fram emot att få bidra till fortsatt tillväxt och omställning till en mer hållbar produktion tillsammans med alla kunniga och kreativa medarbetare.

TILLTRÄDER I AUGUSTI

Petra Öberg Gustafsson tillträder rollen som vd för Fristads i augusti och efterträder Anders Hülse som i januari 2023 utsågs till Ansvarig Chef för Hultafors Groups division för Personligt skydd där Fristads ingår, och som i sin tur ägs av Investment Latour AB.

Petra Öberg Gustafsson kommer även att sitta med i ledningsgruppen för Hultafors Groups division för Personligt skydd.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER