https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Nytt brand- och forskningscentrum i Västerås: “Privilegium”

Ska hjälpa träindustrins aktörer utveckla produkter och tjänster
Nytt brand- och forskningscentrum i Västerås: “Privilegium”

Woodsafe Research & Development AB (WRD) öppnar nu dörrarna till ett nytt, toppmodernt brand- och forskningscentrum i Västerås för provning och utveckling av brandskyddat trä.
Det är ett stort privilegium att ett år efter första spadtaget få äran att öppna dörrarna till ett komplett brand- och forskningscentrum som dessutom är den enda anläggningen i sitt slag hos en producent av brandskyddat trä i Europa, säger Thomas Bengtsson, grundare av Woodsafe Group.

I februari 2023 togs det första spadtaget av WRD för en toppmodern brand- och forskningsanläggning med uppdrag att lyfta träindustrins möjligheter att utveckla hållbara träprodukter och systemlösningar mot brand och klimatpåverkan. WRD forskningscentrum, ett fristående bolag inom Woodsafe Group, är en storskalig satsning där ingenting lämnats åt slumpen.

Anläggningen kommer bistå träindustrins aktörer att på ett effektivt sätt utveckla och förbättra såväl nya som gamla produkter och tjänster på ett sätt som idag är begränsad.

FÖLJER INTERNATIONELL STANDARD

Woodsafe Research & Developments tjänster är förberedda för att följa europeisk och internationell standard för provning samt ackrediterad laboratorium-verksamhet enligt ISO 17025. I tjänsteutbudet ingår provning för Brandklass med SBI, antändning, accelererad klimatpåverkan med mera. Ett provfält för åldring utomhus är under uppförande.

Investeringen uppgår till drygt 21 miljoner kronor.

– WRD kommer att mer direkt kunna bistå våra kunder med att ta fram skräddarsydda branddata för träproduktssystem. WRD blir vårt nya bidrag till branschen och möjliggör för arkitekter, byggherrar med flera att än mer nyttja träets design- och hållbarhetsfördelar med väl underbyggd dokumenterad brandsäkerhet, säger Thomas Bengtsson, grundare av Woodsafe Group i ett pressmeddelande.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.