Ny rapport: E-handeln växer inom byggbranschen

Ny rapport: E-handeln växer inom byggbranschen

Närmare var femte byggföretag gör merparten av sina beställningar över nätet. Det visar årets Ramirentrapport där frågan har ställts till 500 personer inom byggbranschen.

I Ramirentrapporten uppger var fjärde person att de använder e-handel till minst hälften av sina beställningar – var femte till över 70 procent. Personer i åldrarna 30-49 år är de som främst handlar online.

I rapporten framkommer att bättre priser är det som skulle kunna få fler att göra mer inköp över nätet (26 procent). Ett mer heltäckande sortiment (19 procent) skulle också öka intresset, följt av enklare e-handelstjänster (18 procent) och snabbare leveranser (15 procent).

– Det är intressant att se att framför allt företag i Mellansverige uppger att snabbare leveranser skulle kunna få dem att handla mer online. Bättre priser är det som framför allt skulle locka företag i mindre städer och på landsbygden, säger Navid Naseh, CIO på Ramirent Sverige i ett pressmeddelande.

INTERNA STRUKTURER FÖRSVÅRAR

I rapporten menar var sjunde person att de interna strukturerna på bolaget gör det svårt att handla online.

– Vill e-handeln däremot öka sin försäljning till byggbranschen har de mycket att vinna på bra rådgivning. 12 procent av de som deltagit i Ramirentrapporten uppger att det krävs bättre stöd och rådgivning om de ska handla mer via nätet. Byggbranschen har tagit kliv mot att bli mer digital, nu gäller det att även e-handeln kan möta upp mot de krav som branschen ställer, säger Navid Naseh.

Ramirentrapporten ges ut för tredje året i rad. I rapporten presenteras statistik och insikter kring olika aktuella ämnen inom branschen. Årets undersökning har genomförts med hjälp av Novus.

Ta del av Ramirentrapporten här.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.