https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Nu lanseras Svensk Byggkontroll: “Möjligheter bli en riktig game changer”

Granskningsfunktionen ska stoppa fusket och arbetslivskriminaliteten
Nu lanseras Svensk Byggkontroll: “Möjligheter bli en riktig game changer”

Nu lanseras Svensk Byggkontroll – en av de största nyheterna från förra årets avtalsrörelse. En kollektivavtalsreglerad granskningsfunktion som ska stoppa fusk och arbetslivskriminalitet i bygg- och installationsbranschen.

– Det har varit ett hårt jobb med rekryteringar och det känns riktigt bra att ha allt på plats. Målet är enkelt: Kriminella företag ska inte göra sig besvär att komma in i vår bransch. De seriösa bolagen ska överleva och växa, säger Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande i ett pressmeddelande.


Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande.

Lanseringen skedde under tisdagen på ett seminarium på Construction Summit. Chef på Svensk Byggkontroll, som ägs och drivs av Byggnads, blir Peter Sjöstrand, tidigare Målarnas avtalssekreterare och vice ordförande.

– Det här har alla möjligheter att bli en riktig game changer i branschen. Jag ser väldigt mycket fram emot att leda arbetet för en sundare byggbransch, säger Peter Sjöstrand.

BRANSCHTÄCKANDE KONTROLLSYSTEM

Svensk Byggkontroll är ett branschtäckande kontrollsystem för att stoppa fusket och arbetslivskriminaliteten inom bygg- och installationsbranschen. Kontrollerna fungerar också som stöd för företag som vill göra rätt.

Syftet med Svensk Byggkontroll är att både företagare och anställda i byggbranschen ska känna sig trygga med att branschen är rättvis, att företag konkurrerar på lika villkor och att anställda har rätt lön och villkor. 

Du kan läsa mer om Svensk Byggkontroll här.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.