Nåiden Infra vald till första pilot i Bygglyftet: “Kan ge oss rätta drivet”

Nåiden Infra vald till första pilot i Bygglyftet: “Kan ge oss rätta drivet”

Det nationella utvecklingsprogrammet Bygglyftet, som ska ge företag i bygg- och installationsbranschen kraft att verka och växa i en föränderlig omvärld, har mötts med öppna armar. Ansökningarna har strömmat in – och nu har det första pilotföretaget valts ut: Nåiden Infra.

Nåiden Infra är ett dotterbolag till Nåiden Bygg och blir alltså valt som första pilotföretag att påbörja Bygglyftets förändringsresa. Under de kommande 18 månaderna ska en lärande organisation, som kontinuerligt förnyar sitt sätt arbeta, byggas upp där erfarna coacher finns med för att stötta och inspirera.

– Som entreprenör är det svårt att hitta tid och inspiration för att utvecklas. Samtidigt påminns jag varje dag om att vi behöver transformera oss för att möta nya krav från våra kunder och fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare. Jag tror att Bygglyftet kan ge oss det rätta drivet för att anta nya utmaningar, säger Robert Eriksson, vd för Infrastruktur Nåiden i ett pressmeddelande.

NATIONELLT UTVECKLINGSPROGRAM

Bygglyftet är ett nationellt utvecklingsprogram som lanserades hösten 2022 och ska ge företag i bygg- och installationsbranschen kraft att verka i en föränderlig omvärld. Bakom initiativet står branschorganisationerna Byggföretagen och Installatörsföretagen, som även finansierar satsningen tillsammans med byggbranschens utvecklingsfond, SBUF, elteknikbranschens utvecklingsfond, ETU och Smart Built Environment.

– Många bygg- och anläggningsföretag vill vara en del av lösningen på klimatfrågan. Men alla har sina utmaningar och möjligheter, beroende på storlek, geografi och verksamhet. Satsningar som Bygglyftet kan spela en avgörande roll för att så många som möjligt ska lyckas, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen:

– Företag i installationsbranschen spelar en avgörande roll i den pågående gröna omställningen. Därför är det särskilt viktigt att branschens företag är konkurrenskraftiga och starka. Bygglyftet kommer bidra till detta genom att innehållet anpassas efter varje unik verksamhet och de utmaningar som upplevs som mest kritiska.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER