Michelins banbrytande däck monteras på bilar hos ledande fransk postleverantör

Michelins banbrytande däck monteras på bilar hos ledande fransk postleverantör

Frankrikes ledande postleverantör, La Poste, kommer att använda Michelins punkteringsfria och banbrytande Uptis-däck på 40 La Poste-bilar i den nordfranska regionen Hauts-de-France fram till slutet av 2024. 
– Vi är glada över att La Poste, som har den största fordonsparken i Frankrike med sina 50 000 fordon, har valt MICHELIN Uptis-däcket, säger Bruno De Feraudy, Director of OEM Activities för Michelin Group.

I skrivande stund har de tre första bilarna tagits i trafik inom ramen för det tvååriga samarbetet mellan Michelin och La Poste – som är det första i sitt slag i Frankrike och Europa, enligt modell från redan etablerade samarbeten i Asien.

År 2024 kommer cirka 40 La Poste-bilar vara utrustade med det luftfria däcket Michelin Uptis, som för närvarande är det enda luftfria däcket i världen som används på allmän väg under verkliga förhållanden.

Uptis-prototypen är en punkteringsfri hjul/däck-kombination utan komprimerad luft avsedd för personbilar och lätta lastbilar. Den komprimerade luften har ersatts av en revolutionerade konstruktion som klarar av att bära upp fordonet.

Konstruktionen säkerställer vidare hjulens bärförmåga och garanterar komfort och säkerhet.


Franska postleverantören La Poste kommer att använda Michelins punkteringsfria och banbrytande Uptis-däck på 40 La Poste-bilar i den nordfranska regionen Hauts-de-France fram till slutet av 2024.

För La Poste innebär användningen av Uptis-däcket att man kan minska den egna bilparkens stilleståndstid och underhållsbehov och säkerställa större kontinuitet i både verksamheten och tjänsteleveransen. Ur ett miljöperspektiv kommer elimineringen av punkteringar och problem med lågt däcktryck leda till färre däckbyten, vilket minskar mängden avfall.

– MICHELIN Uptis-däcket är en banbrytande innovation på däcksidan och ett viktigt led i utvecklingen av ett helt hållbart däck till 2050. Det bygger på ett femtiotal patent kopplade till däckstruktur och högteknologiska material, säger Bruno De Feraudy, Director of OEM Activities för Michelin Group i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Denna satsning är ett bevis på Michelins innovationsförmåga till förmån för säkrare mobilitet som samtidigt är mer miljövänlig. Vi är glada över att La Poste, som har den största fordonsparken i Frankrike med sina 50 000 fordon, har valt MICHELIN Uptis-däcket.

”MYCKET NÖJDA”

Philippe Dorge, vice vd för La Poste Groupe med ansvar för brev, paket och tjänster, är mer än belåten över samarbetet med Michelin.

– Vi är mycket nöjda över samarbetet med Michelin. Deras kunskaper och innovationer har utvecklat vår mobilitet i över ett sekel. Vi levererar brev och paket över hela Frankrike, sex dagar i veckan, och våra brevbärare gör motsvarande 50 jordenruntresor per dag. Vi behöver tillförlitliga fordon som erbjuder total vägsäkerhet samtidigt som vi begränsar vårt miljöavtryck. Vi förväntar oss prestanda och fullständig trygghet av de revolutionerande MICHELIN Uptis-däcken.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER