Maskinentreprenörerna vill väcka intresse för maskinföraryrket

Maskinentreprenörerna vill väcka intresse för maskinföraryrket

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna deltog i årets upplaga av Load Up North i Boden, som hölls den 25-27 augusti. Syftet är att belysa den stora efterfrågan på utbildade maskinförare.

Det behövs fler utbildade maskinförare. Därför har Maskinentreprenörerna (ME), via ett regionalt samarbete med Arbetsförmedlingen och ett antal kommuner, satsat på att väcka intresse för yrket. Till viss del hos nya målgrupper till vuxenutbildningar.

– Branschen skriker efter personal. Därför känns det väldigt roligt att kunna bidra med resurser till företagen i form av nyutbildade och duktiga maskinförare inom kort, säger Anita Ifrig, Ansvarig för Kompetensförsörjning på Maskinentreprenörerna i ett pressmeddelande.

FLERA UTSTÄLLARE PÅ PLATS

Under Load Up North i Boden den 25-27 augusti hölls, bland annat, ett seminarium med ME där man diskuterade planering och dimensionering för utbildning och kompetensförsörjning i expansiv region. 

Flera utställare var också på plats under Load Up North.

I skrivande stund finns nio ME-skolor som utbildar maskinförare. Under höstterminen 2023 startar Maskinentreprenörerna upp ytterligare två skolor i Kiruna respektive Söderhamn.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER