Kesko Sverige förvärvar Zenitec

Kesko Sverige förvärvar Zenitec

Kesko Sverige har tecknat ett avtal om att förvärva Skånebaserade solcellsgrossisten Zenitec Sweden AB. Förvärvet är en del av Keskos tillväxtsstrategi i Sverige.

Kesko Sverige har via Onninen en stark position inom teknisk handel där fokus ligger mot elnät, elinstallation och VA.

Försäljningen är inriktad mot proffskunder och Onninen har en tydlig ambition att växa inom produktsegmentet, som understödjer en förnybar omställning.

Förvärvet av Zenitec Sweden AB, som är baserat i Hästveda i Hässleholm, är därmed ett logiskt steg.

– Genom Zenitec får vi in en viktig pusselbit på plats inom vårt förnybara erbjudande och vi ser stora synergieffekter mot våra existerande kundsegment. Med tillförsikt ser vi fram emot att erbjuda sol-, ladd- och lagringsprodukter till nya kunder, säger Endre Espeseth vd för Kesko Sverige i ett pressutskick.

– Zenitec kommer in med ett väl beprövat arbetssätt, en djup kompetens och ett digitalt erbjudande som kommer att stärka Onninens affär. Förvärvet är ytterligare ett steg i Kesko Sveriges tillväxtstrategi och stärker marknadspositionen inom förnybart och elinstallation.


Endre Espeseth VD för Kesko Sverige. 

Anders Jönsson, vd för Zenitec Sweden AB:

– Vi är mycket glada över att bli en del av Kesko Sverige, då vi får en stark och långsiktig ägare. Kesko Sverige driver utveckling inom områden som hållbarhet, digitalisering och logistik, så att få vara med och expandera Zenitec inom den snabbt växande solcellsmarknaden tillsammans med ett bolag som ligger i framkant känns riktigt spännande. Jag ser fram emot att göra den här resan ihop.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.