https://track.adform.net/C/?bn=72748028

K-Bygg stärker sin närvaro – tar över K-Rauta i nio städer

K-Bygg satsar på att bli nummer ett inom bygghandeln i Sverige
K-Bygg stärker sin närvaro – tar över K-Rauta i nio städer

Den finska koncernen Kesko, som äger K-Rauta och K-Bygg, kraftsamlar på ett varumärke inom bygghandel – ett starkare K-Bygg. I höst sätter man upp K-Bygg-skyltar på nio av de K-Rauta-varuhus som finns runt om i landet.

Med ett 60-tal K-Bygg-anläggningar i Sverige stärker man därmed sin närvaro över stora delar av landet. Anläggningarna ska enligt Kesko bli än mer tillgängliga för kunderna, med en kraftfull logistik, samtidigt som de förenklar och tydliggör sortimentet med fokus på proffs. 

Keskos nya strategiska inriktning handlar om tillväxt, men på vissa orter stänger Kesko ner K-Rauta-varuhus då de geografiska lägena inte är optimala för verksamhet som främst riktar sig till proffsbyggarna.

Vidare finns det inte heller några möjligheter att göra operativa förbättringar för att nå en lönsam verksamhet, samt att lokalerna har för höga hyresnivåer för att klara av att bedriva B2B-verksamhet.

VÄXJÖ OCH LINKÖPING FÖRST UT

Under vintern påbörjades nedstängningar av vissa K-Rauta-varuhus där Växjö och Linköping var först ut.

Härnäst väntas stängning av K-Rautas varuhus i Umeå, Kungens Kurva och Malmö följt av Jönköping och Gävle. På dessa orter hänvisas kunderna till K-Bygg-anläggningar eller e-handeln.

Konverteringen av varuhusen som ska fortsätta vara med på resan och bygga ett starkare K-Bygg påbörjas i höst. K-Bygg-anläggningar där kunder fortsatt kommer kunna handla ifrån är belägna i Järfälla, Täby, Halmstad, Södertälje, Uppsala, Karlstad, Eskilstuna, Mölndal samt Örebro.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.