Infobric Group skapar nytt affärsområde för uthyrningsbranschen – förvärvar tre digitala bolag: ”Viktig milstolpe”

Infobric Group skapar nytt affärsområde för uthyrningsbranschen – förvärvar tre digitala bolag: ”Viktig milstolpe”

Infobric Group skapar ett helt nytt affärsområde för uthyrningsbranschen. Detta då man nu förvärvar de tre bolagen Intershare, Hyrma samt Winhyra, som alla utvecklar affärssystem för uthyrningsbolag.
– Genom att kombinera dessa förvärv med vårt befintliga erbjudande skapar vi Europas bästa affärssystem för maskinuthyrare i byggbranschen, säger Dan Friberg, vd och koncernchef på Infobric Group.

Infobric Group, som är en stor digitaliseringspartner för samhällsbyggnadssektorn, växer nu alltså ytterligare genom förvärvet av Hyrma, Winhyra och Intershare.

De tre förvärvade bolagen har sedan tidigare starka baser av kunder, partners och integrationer i såväl Sverige som Norge med sina affärssystem Onlet och Wincar.

Infobric Group menar att dessa förvärv “utgör startskottet för bildandet av ett nytt affärsområde för uthyrningsbranschen”

– Den här satsningen är en viktig milstolpe för Infobric Group. Vi har en lång historik av att arbeta tillsammans med uthyrningsbranschen, nu breddas det samarbetet ytterligare och vi ser fram emot att bidra till digitaliseringen av den, säger Dan Friberg, vd och koncernchef på Infobric Group i ett pressutskick.

– Genom att kombinera dessa förvärv med vårt befintliga erbjudande skapar vi Europas bästa affärssystem för maskinuthyrare i byggbranschen.

FULLT INTEGRERAT SYSTEM

Det nya affärsområdet kommer enligt Infobric Group möjliggöra ett uthyrningssystem fullt integrerat med maskiner och verktyg, som kan nås via Infobrics Ease-app. En app som används av uppskattningsvis 300 000 personer inom byggbranschen.

Intershare, Hyrma och Winhyra blev helägda dotterbolag till Infobric Group under det första kvartalet 2023.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER