Hultafors Group förvärvar Martinez Tool Company 

Hultafors Group förvärvar Martinez Tool Company 

Hultafors Group AB har förvärvat Kalifornien-baserade Martinez Tool Company.

Martinez Tool Co tillverkar ”Made in the USA”–premiumverktyg för den professionella hantverkaren. Bolagets mest kända produkt är titanhammare av hög kvalitet, som marknadsförs på den egna hemsidan samt genom utvalda nationella och internationella återförsäljare.

”Vi är djupt imponerade av innovationsnivån och Martinez Tools fokus på slutanvändaren, vilket snabbt har gjort varumärket välkänt bland professionella slutanvändare som endast är nöjda med produkter och kundupplevelser på absolut högsta nivå, uttalar sig Pete Chatel, President Hultafors Group i Nordamerika i ett pressmeddelande.

“Vår intention är att fortsätta bygga på denna starka grund och driva Martinez Tool Co som ett eget varumärke i vår befintliga produktportfölj”.

STÄRKER POSITIONEN

Förvärvet är en del av Hultafors Groups strategi att bredda sin produktportfölj med innovativa varumärken för professionella slutanvändare.

För Hultafors Group är det också en chans att stärka positionen på den amerikanska marknaden med ett attraktivt “Made in the USA”-premiumvarumärke.

Mark Martinez, VD och grundare av Martinez Tool Co:

”Hultafors Group delar min passion för innovation, överlägsen kvalitet och kundservice och i mina ögon är de den perfekta långsiktiga ägaren för Martinez Tools Co. Vi har redan många spännande projekt inplanerade och jag ser fram emot att få starta denna resa tillsammans”.

Martinez Tool Co omsatte 6 miljoner dollar under 2021 med tvåsiffrig tillväxt och med en lönsamhet över Hultafors Group övriga verksamhet.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER