Hon är Årets Byggchef 2022

Hon är Årets Byggchef 2022

Carolina Detterfelt. Lägg det namnet på minnet. Hon är nämligen utsedd till Årets Byggchef 2022.
– Hon har en yrkesidentitet och ett chefskap som uppskattas och betyder något för andra. En personifiering av Årets Byggchef!, säger Amanda Borneke, juryns ordförande, styrelseledamot i Byggcheferna och specialist inom cirkulär ekonomi på Sweco.

Utmärkelsen Årets Byggchef har delats ut årligen sedan 2010. Bakom utmärkelsen står Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna samt tidningen Byggvärlden.

Nu är årets vinnare utsedd: Carolina Detterfelt, avdelningschef på JM Entreprenad i Stockholm.

– Det är ett omfattande och krävande arbete där hon med bravur sätter strategier som för organisationen in i framtiden. Hon är en ytterst värdig vinnare, säger Amanda Borneke, juryns ordförande, styrelseledamot i Byggcheferna och specialist inom cirkulär ekonomi på Sweco i ett pressutskick.

“ENGAGERAD OCH INKLUDERANDE”

Juryn skriver, bland annat, i sin motivering att “[…] Carolina är en engagerad, närvarande och inkluderande chef. Hon har en tredjedel kvinnliga projektchefer i sin organisation, vilket inte är vanligt inom anläggning. Hennes hörnstenar i organisationsbyggande är hög säkerhet, jämställdhet och mångfald”.

Årets jury består av Amanda Borneke – Byggcheferna, Jack Len – Årets Byggchef 2021, Viktoria Edelman – AG Advokat, Charlotte Bergman – ELU, Peter Åhs – Byggfakta och Greger Gunnarsson – Airteam.

Syftet med priset är att höja statusen på byggchefsrollen och attrahera fler att satsa på ett jobb som byggchef.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.