Håndverksgruppen växer ytterligare – tar över Dextrys 14 lokala operativa bolag: “Perfekt matchning”

Håndverksgruppen växer ytterligare – tar över Dextrys 14 lokala operativa bolag: “Perfekt matchning”

Svenska målarkoncernen Dextry Group blir en del av Håndverksgruppen. I och med anslutningen ökar Håndverksgruppens omsättning i Sverige med cirka 750 miljoner kronor och man räknar med i slutet av 2023 ha uppnått en årlig total omsättning i Sverige på över 2,5 miljarder kronor.
– I och med att Dextry ansluter sig till koncernen sätter Håndverksgruppen ytterligare en turbo på tillväxten i Sverige, säger Øyvind Emblem, vd för Håndverksgruppen.

Övertagandet gäller ett övertagande av Dextrys 14 lokala operativa bolag med dess 600 anställda. Det innebär en kraftig förstärkning av Håndverksgruppens verksamhet inom måleribranschen i Stockholm och Göteborg.

I samma veva blir det också en satsning på norra, mellersta och södra delarna av Sverige där Håndverksgruppen i dag har en mindre närvaro.

Øyvind Emblem, vd för Håndverksgruppen, kallar det hela för “en perfekt matchning”.

– Det kan låta som en klyscha, men det är faktiskt sant att detta är en perfekt matchning. Dextrys olika fristående bolag i Sverige finns i områden där Håndverksgruppen idag har begränsad närvaro, säger han i ett pressmeddelande.

– Samtidigt är vår styrka och erfarenhet av att utnyttja den lokala förankringen samtidigt som vi uppnår skalfördelar, något som kommer att gynna Dextry. Detta är en situation där två plus två ger mer än fyra. I och med att Dextry ansluter sig till koncernen sätter Håndverksgruppen ytterligare en turbo på tillväxten i Sverige.

“ÖKAD NATIONELL RÄCKVIDD”

Dextry kommer, i likhet med Håndverksgruppens verksamhet i Norge och Danmark, kännetecknas av att de nu anslutna lokala företagen inom Dextry fortsätter under sina nuvarande varumärken med befintlig ledning.

– I det sammanhanget passar Dextrys med sina 14 olika lokala operativa bolag, som vi välkomnar till koncernen, otroligt bra in i den strategin. Dessutom kommer vi nu också att kunna ta på oss större nationella avtal med ökad nationell räckvidd,” säger Øyvind Emblem. 

Johan Möller, vd för Håndverksgruppen Sverige:

– Vi har redan haft en bra dialog med både Dextrys högsta ledning och med flera av de ledande medarbetarna i de operativa bolagen. Jag ser mycket fram emot att utöka Håndverksgruppen-familjen och det fortsatta samarbetet med alla duktiga medarbetare på Dextry.


Foto: Joachim Engelstad. Från vänster: Johan Möller, vd för Håndverksgruppen Sverige och Øyvind Emblem, vd för Håndverksgruppen.

Dextrys VD Conny Endrell välkomnar också möjligheten att bli en del av Håndverksgruppen

– Tillsammans med våra 14 operativa bolag runt om i Sverige blir vi nu en del av Håndverksgruppen-familjen, som är specialiserad på hantverk och mer specifikt på ytor, vilket också är det vi brinner för. Samtidigt har vi sett i både Sverige, Norge och Danmark att Håndverksgruppen är en bra ägare som verkligen har professionella arbetssätt och höga affärsambitioner. Jag tror att det här är ett koncept som passar perfekt med vårt sätt att arbeta och som kommer att gynna båda parter.

Affären är beroende av de svenska konkurrensmyndigheternas godkännande.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER