ELKO erhåller Cradle to Cradle-certifiering: ”Väldigt stolta”

ELKO erhåller Cradle to Cradle-certifiering: ”Väldigt stolta”

ELKO, en av Nordens ledande tillverkare av elinstallationsprodukter för bostäder, hotell och kontor, har sedan många år jobbat hårt med sitt miljöarbete. Nu tar man nästa steg då man som ett av de första företagen inom elmaterielbranschen kan erbjuda produkter med så kallad Cradle to Cradle-certifiering.

Cradle to Cradle (C2C) är en global standard för säkra, hållbara produkter tillverkade för den cirkulära ekonomin. Konceptet bygger på att försöka skapa ett positivt avtryck snarare än att begränsa sig till att försöka minska det negativa avtrycket.

ELKO har nu erhållit Cradle to Cradle-certifiering på Brons nivå för ett 40-tal produkter i Plus-serien. Produkterna består av strömbrytare, vägguttag samt ramar och är producerade vid ELKO:s fabrik i Tyskland.

– För ett antal år sedan var den allmänna uppfattningen att som företag, antingen fokuserade du på att göra vinst eller på att förbättra världen, numer är den gränsen inte lika hårfin. Det går att driva en lönsam affär och samtidigt ta hänsyn till klimat och socioekonomiska frågor. Vi är därför väldigt stolta över att ett flertal av våra populära produkter blivit Cradle to Cradle certifierade, säger Peter Wotz, vd på ELKO i ett pressmeddelande.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER