Byggföretagen släpper utbildning fri – ska motverka oseriösa aktörer i byggbranschen

Byggföretagen släpper utbildning fri – ska motverka oseriösa aktörer i byggbranschen

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen släpper nu sin nya utbildning “Sund konkurrens online” fri till alla aktörer i och kring bygg- och anläggningssektorn. Tanken är att skapa förutsättningar för framgångsrika, sunda och säkra byggprojekt.

Utbildningen är framtagen av experter inom juridik och inom sakområdet sund konkurrens, i samverkan med myndigheter, bygg- och anläggningsbolag, fack och arbetsgivareorganisationer.

– Ökad kunskap och kompetens inom området sund konkurrens bidrar till att få bort oseriösa aktörer från byggmarknaden och att driva affärer mot de schyssta byggföretagen, säger Claes Thunblad, affärsutvecklingschef och nationell samordnare för sund konkurrens på Byggföretagen i ett pressmeddelande.

– Det här är kunskap som behöver spridas till fler. För att kostnaden inte ska vara ett hinder känns det självklart att ge alla fri tillgång till vår utbildning för sund konkurrens.


Claes Thunblad, affärsutvecklingschef och nationell samordnare för sund konkurrens på Byggföretagen.

Sund konkurrens online lanserades tidigare i år till Byggföretagens medlemsföretag och kan beställas via Byggbranschens utbildningscenter (BUC). Godkänd utbildning registreras på det personliga ID06-kortet för de som innehar ett sådant.

Du kan läsa mer om utbildningen Sund konkurrens Online här.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.