Budgetbärning

Idag gjorde finansminister Magdalena Andersson den traditionstyngda promenaden med regeringens budgetproposition i Stockholm. Förbi demonstrerande bönder och in till dissikering och debatt i riksdagen. DMH tar ett samlat grepp på bevakningen.
Budgetbärning

Som vi har skrivit om tidigare har de delarna av budgeten som läckt varit utsatta för hård kritik. Nu när hela propositionen kommit ligger det klart att neddragningen av ROT ligger kvar, men det gör även satsningarna på bostadsbyggandet också. Däremot tror Centerpartiet att regeringens förslag kommer göra det svårare för små företag att anställa. Sveriges Radio presenterar i en grafik hur förslaget kommer att påverka din budget – både som privatperson och egenföretagare. Sveriges Television påpekade i en artikel att satsningen på bostadsbyggande (investeringsstöd till byggandet av 15.000 nya hyresrätter per år) inte bara ska hjälpa hantverkare att få in uppdrag utan även att unga ska kunna ta de jobb som finns.
– Fler behöver sitt första jobb. Arbetslöshet är ett slöseri med varje enskild människas resurser och hindrar vår ekonomi från att växa, sade Magdalena Andersson enligt SVT.
Någon som är kritisk till att den satsningen kommer göra nytta är Ola Månsson på Sveriges Byggindustrier. Han argumenterar i en artikel att regeringens satsning inte kommer att väga upp för neddragningarna de planerar att göra.
– ROT-avdraget reducerades för att skapa investeringsbidraget. Det är olyckligt eftersom ROT skapat många arbetstillfällen i seriösa företag. De pengar som regeringen nu satsar kommer inte att gynna små- och medelstora företag, säger Ola Månsson.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.