https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Blåkläder utrustar huvudkontoret med solpaneler

Kan producera 173 000 kWh per år
Blåkläder utrustar huvudkontoret med solpaneler

Blåkläder ökar nu mängden solenergi till sin globala värdekedja. Huvudkontoret i Svenljunga har utrustats med solpaneler, som kan producera 173 000 kWh per år.

Blåkläder har under flera års tid använt solenergi sina fabriker i Sri Lanka och Myanmar. Nu blir det mer av den varan då Blåkläders huvudkontor, som redan drivs med hundra procent förnybar energi, i Svenljunga har utrustats med solpaneler.

Den nya solpanelerna är en del av den Silver-utmärkelse som Blåkläders lager certifierats med av Swedish Green Building Council i samband med färdigställandet av lagerbyggnaden.

ANSVARSFULLT PRODUCERADE ARBETSKLÄDER

Blåkläder är kända för sina hållbara och ansvarsfullt producerade arbetskläder, designade i Sverige och tillverkade i Blåkläders egna fabriker i Sri Lanka och Myanmar. I dessa fabriker investerade Blåkläder tidigt klimateffektiva lösningar och solenergi, vilket har minskat koldioxid- utsläppen med cirka 500 ton CO2-ekvivalenter per år.

Blåkläder har aviserat att man vill implementera omställningen även hos leverantörer till fabrikerna, så att ännu fler övergår till att använda förnybar energi.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.