Blåkläder inleder samarbete med metalband

Blåkläder inleder samarbete med metalband

Blåkläder inleder ett samarbete med svenska melodiska dödsmetallbandet (!) The Halo Effect i samband med bandets kommande Europaturné.

Ett samarbete mellan ett konfektionsföretag som Blåkläder och ett dödsmetallband är möjligen inte det första gemene man tänker ska inträffa. 
Men faktum är att många, enligt Blåkläder själva, av de egna användarna lyssnar på band som The Halo Effect och besläktade genrer.

Peter Iwers, basist i The Halo Effect, har faktiskt tidigare samarbetat med Blåkläder genom såväl In Flames samt med hans och Daniel Svenssons (trummis i The Halo Effect) bryggeri Odd Island Brewing.

Och att det nu blir en realitet igen är något som han välkomnar.

– Blåkläder står för kvalitet, slitstyrka, arbetsglädje och att göra det hårda jobbet. Det tycker vi som band att vi också gör, så självklart vill vi arbeta med de bästa, säger han i ett pressmeddelande.

TAGIT FRAM KOLLEKTION

Mer konkret har Blåkläder tagit fram en kollektion till bandet och deras crew. Dessutom en exklusiv The Halo Effect-t-shirt, som kommer säljas i samband med de över 30 spelningar bandet nu ska genomföra i Europa då de nyligen släppt debutalbumet ”Days Of The Lost”.

– Det är såklart jättekul när nya samarbeten föds ur tidigare som har fungerat bra. Vi älskar när våra kläder underlättar någons jobb. Då vi dessutom vet att det finns ett stort intresse för den här typen av musik bland många av våra användare känns det helt rätt att gå ihop med The Halo Effect,

Blåkläders Sverigechef Peter Mönhage:

– Det är såklart jättekul när nya samarbeten föds ur tidigare som har fungerat bra. Vi älskar när våra kläder underlättar någons jobb. Då vi dessutom vet att det finns ett stort intresse för den här typen av musik bland många av våra användare känns det helt rätt att gå ihop med The Halo Effect.

The Halo Effects turné startar i Nottingshamn den 8 september och pågår fram till slutet av oktober. Den 24 september spelar bandet på Hovet i Stockholm.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER