Blåkläder fortsätter jobba mot minskade utsläpp

Blåkläder fortsätter jobba mot minskade utsläpp

Blåkläder gick 2019 med i STICA (Swedish Textile Initiative for Climate Action) vars huvudmål är att minska den svenska textilindustrins påverkan på klimatet.
Och fokus ligger alltjämt för textilföretaget att reducera utsläppen i sin leverantörskedja genom att konvertera till förnybara energikällor, titta på alternativa material och förbättra tillverkningsprocesser.

Det är ingen hemlighet att det råder en kraftig överkonsumtion över hela världen, vilket inte gagnar klimatet.
Inte minst är överkonsumtion inom textilindustrin påtaglig.

Inom ramen för STICA aviserar nu Blåkläder att man aktivt ska “minska utsläppen av växthusgaser som generas utanför vår verksamhet”. Blåkläder menar att 96 procent av utsläppen sker i egna leverantörskedjan, och fokus ligger på att fortsätta förfina de egna klimatmålen.

“Man kan konstatera att vi redan tagit viktiga steg i rätt riktning”

– Ann Carlsson, Hållbarhetschef på Blåkläder

– Vi har samlat in faktisk data ifrån våra leverantörer, så långt som fyra steg bakåt i kedjan, vilket vi tror är ganska unikt. Man måste mäta var man befinner sig just nu för att kunna sätta upp en action plan dit man strävar, vilket vi nu också har gjort. Man kan konstatera att vi redan tagit viktiga steg i rätt riktning, säger Blåkläders Hållbarhetschef Ann Carlsson i ett pressmeddelande.

Och tillägger:

– Vi vill vara en del av lösningen. För som ”en del av problemet” har vi alla möjligheter att påverka och göra bra saker.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.