Beijer Byggmaterial levererar starkt bokslut – trots utmanande år

Beijer Byggmaterial levererar starkt bokslut – trots utmanande år

Trots utmaningar i omvärlden fortsätter Beijer Byggmaterial AB att växa. För det brutna räkenskapsåret 2021/22 redovisar man en omsättning på 10,2 miljarder kronor och ett rörelseresultat på 466,3 miljoner kronor. 

Jämfört med räkenskapsåret 2020/21 har omsättningen ökat med 22,4 procent och rörelseresultatet med 15,7 procent, vilket framgår i årsbokslutet som offentliggörs i början av 2023.

– Trots det utmanande året med produktbrist och skenande träpriser har vi haft en hög omsättningstillväxt, både organiskt och genom förvärv med bibehållen god lönsamhet, säger Eva Strand, CFO på Beijer Byggmaterial i ett pressmeddelande.


Eva Strand, CFO på Beijer Byggmaterial.

Kalenderåret har inneburit fortsatta utmaningar för Beijer Byggmaterial. Pandemin och kriget i Ukraina har skapat en osäkerhet i geopolitiken och gett störningar i globala leveransflöden. Lägg därtill stora utmaningar i världens energimarknader.

Beijer Byggmaterial kan ändå blicka tillbaka på ett lyckat år där man totalt haft en bättre tillväxt och utveckling än marknaden.

– Vi är stolta över vårt satta mål att vara nummer 1 inom hållbart byggande och vi har under många år jobbat hårt för att vara där vi är idag. Vi fortsätter göra framsteg på vår hållbarhetsagenda och andra strategiska initiativ som ska säkerställa att vi alltid är den bästa samarbetspartnern för våra kunder, nu och i framtiden, säger Alexandra Rosenqvist, Miljö- och Hållbarhetschef på Beijer.

– Vi har ett stort fokus på fördjupad kunskap inom hållbart byggande för att kunna möta våra kunders ökade behov och det känns bra att vi hela tiden blir fler specialister som kan fortsätta bygga dom som bygger hållbart.


Beijer byggmaterial
Alexandra Rosenqvist, Miljö- och Hållbarhetschef på Beijer.

Under kalenderåret 2022 går det också konstatera att Beijer fortsätter att vinna marknadsandelar genom sin strategiska tillväxtresa. Genom förvärv och solid organisk tillväxt har man gått från 5,2 miljarder i det brutna finansåret 2016/17 till resultatet i dag.

– Jag är stolt och glad för allt vi lyckas åstadkomma och är ödmjuk för den tillit våra kunder visar oss. Hela organisationen har under året visat upp ett otroligt engagemang och det är tack vare våra kompetenta och dedikerade medarbetare den här resan möjlig, säger Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial.

Årsredovisningen innehåller räkenskapsåren 2021-08-01 till 2022-07-31.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER