Beijer Byggmaterial etablerar skräddarsytt centrallager: ”Skapar en win-win-situation för våra kunder”

Beijer Byggmaterial etablerar skräddarsytt centrallager: ”Skapar en win-win-situation för våra kunder”

Beijer Byggmaterial etablerar ett nytt centrallager för att möta framtida tillväxt samt utökat sortiment. Etableringen görs med exklusiva logistikpartnern Logent och fastighetsägaren CH Square i Eskilstuna Logistikpark.

Det 65 000 kvadratmeter stora centrallagret kommer vara uppdelat på kall- och varmlager och ha ett automatiserat lagersystem. Det kommer även vara möjligt att kunna expandera centrallagret ytterligare med 27 000 kvadratmeter.


Nya centrallagret i Eskilstuna.

– Våra kunder kommer få förbättrad service genom att få tillgång till ett betydligt bredare sortiment för leverans nästkommande dag och även möjligheten att kunna se aktuellt saldo på centrallagret. Upplägget skapar en win-win-situation för våra kunder och Beijers filialer och vi stärker vårt kunderbjudande, säger Henrik Ehrengren, Supply Chain Director på Beijer i ett pressmeddelande.

Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial:

– Vi fortsätter att utveckla vårt kunderbjudande och öka vår leveranskapacitet i hela Sverige. Vi är väldigt glada över att vi nu tar nästa steg i vår tillväxtresa med större kapacitet på vårt centrallager.


Mats Steen (t.v), CEO Logent Group och Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial.

– Ett nytt skräddarsytt centrallager ger också möjligheten till att öka vårt sortiment i hela landet och inte minst leverera snabbare till våra kunder. Logent är en duktig partner som vi ser fram emot att jobba med, fortsätter Geir Thomas Fossum.

Mats Steen, CEO Logent Group, är nöjd över att Beijer valt Logent som partner.

– Vi är väldigt stolta över förtroendet och att Beijer valt Logent som logistikpartner för den här strategiska etableringen och för driften av lagret. Beijer har mycket höga ambitioner och mål, inte minst det gäller kundupplevelse. Det är inspirerande att få designa och implementera en dedikerad logistiklösning helt anpassad efter Beijers behov.

Beijers nya centrallager beräknas vara i drift under våren 2024.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.