AF Gruppen expanderar – blir en av landets största bygg- och anläggningsaktörer

AF Gruppen expanderar – blir en av landets största bygg- och anläggningsaktörer

AF Gruppen växer på den svenska marknaden. På tisdagen blev det officiellt att Betonmast Sverige går samman med AF Gruppen och byter namn till AF.

AF Gruppen Sverige blir därmed en av de största aktörerna på den svenska bygg- och anläggningsmarknaden med en förväntad omsättning 2022 på 7,5 miljarder SEK och 1 000 medarbetare.

Samgåendet är en del av AF Gruppens tillväxtstrategi för Sverige. Sedan 2016 har AF Gruppen haft en stor och lönsam tillväxt i Sverige. Den dåvarande omsättningen på 780 MSEK har nästan tiofaldigt dubblats idag.

– Vi ser att vi kan fortsätta växa med lönsamhet, både organiskt och genom förvärv. För närvarande finns flera möjligheter till tillväxt på den svenska marknaden, till exempel inom anläggning, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör i AF Gruppen i ett pressmeddelande.

”VÅR TILLVÄXTRESA FORTSÄTTER”

Den nya svenska AF-organisationen omfattar elva bolag inom bygg, anläggning, miljö/rivning, prefab och projektutveckling.

– Tillsammans har vi ett relevant och starkt erbjudande. Vår tillväxtresa fortsätter och jag ser fram emot kontakt med fler bolag och medarbetare som är nyfikna på att bidra till vår fortsatta utveckling, säger Bård Frydenlund.

Den formella fusioneringen av holdingbolagen AF Gruppen Sverige AB och Betonmast Sverige AB väntas ske under 2023.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.