Wibe Ladders lanserar miljösmartare version av populär arbetsbock

Wibe Ladders lanserar miljösmartare version av populär arbetsbock

Under våren 2022 började Hultafors varumärke Wibe Ladders använda ett certifierat aluminium i sin produktion i Nässjö. I korthet betyder det att återvunnet aluminium smälts med hjälp av vattenkraft och geotermisk energi, vilket innebär att koldioxidavtrycket landar på maximalt 4 kg CO2 per kg aluminium, vilket endast är en fjärdedel jämfört med världsgenomsnittet. 

Ett direkt resultat av det här arbetet är en helt ny, och betydligt miljösmartare version av Wibe Ladders populära arbetsbock 5500+ som konstruerats för att klara hela 300 kg belastning – och framför allt, är tillverkad av återvunnen aluminium som till minst 75 procent härstammar från förbrukade varor som byggmaterial och fönster.

Men detta är också bara början. Enligt Wibe Ladders är målsättningen att 100 procent återvunnet aluminiummaterial ska kunna produceras senast 2030.

Läs mer på www.wibeladders.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.