https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Wibe Ladders blir W.steps

Hultafors presenterar det nya varumärket W.steps
Wibe Ladders blir W.steps

Hultafors Group presenterar nu det nya varumärket W.steps. Med det nya varumärket kommer man fortsatt tillverka stegar som tidigare erbjudits under namnet Wibe Ladders.

För företaget innebär också namnbytet ett ytterligare steg mot att minimera sin miljöpåverkan, vilket man tidigare påbörjat med användandet av certifierad aluminium.

Genom att använda certifierad aluminium, som tillverkas med energikällor som nordisk vattenkraft och isländsk geotermisk energi, kan stora mängder koldioxidutsläpp sparas. Utsläppen från smältprocessen uppskattas vara 75 procent lägre jämfört med användning av aluminium från världsgenomsnittlig produktion.

“GRÖNARE UTVECKLING”

W.steps har också påbörjat arbetet med att införliva återvunnet aluminium i sin produktlinje för reducera sin negativa påverkan på miljön.

– Vår nya start som W.steps markerar att vi tar ett steg mot en grönare utveckling med ett minskat koldioxidavtryck, säger Johan Fräjdin, Business Director Access Solutions på W.steps. Vi är stolta över hur vi utnyttjar förnybara energikällor i vår tillverkningsprocess och att vi börjar använda återvunnet aluminium i vår produktlinje. Genom detta vill vi minska den negativa påverkan på miljön och erbjuda våra kunder mer hållbara lösningar. Men det kommer fortfarande att vara samma högkvalitativa, gula stegar.

VILL BEHÅLLA TÄTPOSITIONEN

W.steps menar att denna nystart gör att man kan bibehålla sin tätposition inom stegbranschen, samtidigt som man anpassar sig efter den ökade efterfrågan på hållbara lösningar.

– Vi tillverkar fortfarande merparten av våra stegar i vår egen fabrik i Nässjö, Sverige. Det kommer fortfarande att vara samma högkvalitativa, gula stegar som alltid. Säkerhet har alltid varit vårt huvudfokus, nu adderar vi hållbarhet till vårt erbjudande för att bli det gröna valet också, säger Fräjdin.

Nya varumärket W.steps lanseras den 3 april.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.