Volvo CE lanserar sin första eldrivna asfaltsvält

Volvo CE lanserar sin första eldrivna asfaltsvält

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) rullar nu ut sin första eldrivna maskin inom segmentet väganläggning. Det handlar om asfaltsvälten DD25 Electric. En kompakt tandemvält, helt utan avgasutsläpp och är särskilt lämplig för småskaliga kompakteringsprojekt inklusive gatureparationer och lappning, parkeringsplatser, uppfarter, kommuner och hyreshus. 

Den elektriska drivlinan i DD25 Electric är baserad på beprövad arkitektur och komponenter som återfinns i Volvo CE:s ECR25 Electric minigrävare och L25 Electric kompakthjullastare. En riktig arbetshäst (24 kW i tillgänglig effekt), som förväntas arbeta ett helt skift på en enda laddning beroende på typ av jobb och arbetscykelns intensitet. Motorn är dessutom helt underhållsfri.

DD25 Electric är en responsiv maskin när det kommer till hastigheter och vibrationer, och presterar väl vid arbete på hög höjd jämfört med en dieselmaskin. 360-graders runtomsikt och högfrekvent kompaktering gör att föraren snabbt kan uppnå en jämn asfaltyta. Frekvensen kan justeras från 3 500 varv/min / 55 Hz till 4 000 varv/min / 67 Hz för att tillgodose arbete i olika applikationer.

SMIDIGA LADDNINGSLÖSNINGAR

Laddningslösningarna är samma som i dess föregångare ECR25 Electric och L25 Electric. Maskinen levereras med inbyggd laddare, som möjliggör laddning från 0 till 100 procent på tre timmar beroende på strömstyrkan. Smidigt då att även en snabbladdare (DC) kan erbjudas som tillval där laddningen kan uppnås på drygt en timme – en praktisk lösning för att ladda maskinen under lunchrasten.

Volvo DD25 Electric förväntas nå den svenska marknaden via Swecon i början på 2024.

Läs mer på www.swecon.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.