Välj hantverkare som du väljer hotell

Google lanserar ett nytt sätt för blivande kunder att hitta dig - men det gäller att du står på god fot med dina tidigare kunder. 
Välj hantverkare som du väljer hotell

Sökmotorsjätten kommer under året lansera en sökfunktion där man kan boka upp (och i efterhand betygsätta) snickare, målare, rörmokare och takläggare på samma sätt som man gör med till exempel hotell och flygresor.

För företag i bygg- och hantverkssektorn betyder det att betyg från tidigare kunder,  tillgänglighet och att sökmotorsoptimera sin hemsida kan bli allt viktigare.

Utvecklingen att koppla ihop företag och kunder i alltmer nischade marknader är något som Google gör mer och mer. De har tidigare under året lanserat Google Compare i USA, där man kan söka efter bästa priset på bilförsäkringar i närheten där man bor. Tjänsten för hantverkare kommer troligen bara vara tillgänglig för den amerikanska marknaden till en början.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.