Uppkopplade käftar

Två nya batteridrivna pressmaskiner från Hilti.
Uppkopplade käftar

När Hilti ger sig in på rörpressmarknaden är det inte med en, utan två helt nya 22 V-maskiner som lovar ”pålitliga installationer, ökad produktivitet och enkel hantering” när det kommer till rör av stål, koppar, kompositmaterial, PEX och rostfritt stål. På pappret ser det onekligen lovande ut – låg vikt och rejält med power!

 

Hilti NPR 19-A väger in på endast 1,7 kg, levererar en presskraft 19 kN och slutför pressningar med en cykeltid på 3–4 sekunder. ”Storebror” Hilti NPR 32-A väger 3,5 kg och matar på med 32 kN med en cykeltid på cirka 7 sekunder. En rad olika käftar finns att tillgå för användning på rör av stål, koppar, kompositmaterial, PEX och rostfritt stål. Käftarna kommer dessutom med en tagg som gör att du kan koppla upp dem mot mjukvarorna Hilti Connect- och Hilti ON!Track för omedelbar åtkomst av data som serienummer, garantier, serviceintervaller och bruksanvisningar.

Mer info finns på www.hilti.se

 

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.