Betong under fötterna på byggbranschen

Står din byggfirma stadigare än någonsin? Du följer trenden: under första halvåret 2015 har antalet konkurser inom byggindustrin minskat med 17 procent.
Betong under fötterna på byggbranschen

Svenska företag inom bland annat fastighetssektorn, byggindustrin och partihandeln uppvisar historiskt låga konkurstal, det visar en undersökning från UC. Totalt över alla de stora branscher minskade antalet konkurser med 8 procent under första halvåret 2015 jämfört med samma period 2014. Det tror UC beror på en fortsatt stark inhemsk efterfrågan i kombination med försvagad krona och en något förbättrad världskonjunktur. De branscher som kan uppvisa de största procentuella minskningarna är Fastighetssektorn, Byggindustrin och Partihandeln.

De branscher där konkursen däremot har ökat är restaurang och hotell- samt Information och kommunikationsbranschen. Det känns ju inte jättekul för oss inom media

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER