DMH testar Vidar PRO BUGrip

Tröttnat på att halka omkring på arbetsplatsen?
DMH testar Vidar PRO BUGrip

Vidar PRO BUGrip från Icebug är en skydds-känga med dubbar, som är neutral nog att extraknäcka som bekväm känga även utanför arbetstid. Kängorna är isolerade med thinsulatefoder och inläggssulan har ett lager aluminium i sig för att reflektera värme från fötterna utan att för den skull skapa ett otrevligt fotbad av svett. För att ytterligare skydda ömfotingar från den frusna markens förbannelse fungerar även spiktrampskyddet som en isolerande barriär mot markkylan.
Vår testperson tyckte att skon var mycket lätt att ta på och av sig även utan skohorn och järnnypor. Passformen är så bra att fastän kängorna var nya klarade vi oss helt utan skavsår trots provokationer i form av både långpromenad och en hård arbetsdag. Dessutom är kängorna förvånande nog både lätta och smidiga fastän tåhättan är förstärkt och 16 karbidstålförstärkta dubbar finns under sulan.
Dubbarna ja, de är enligt Icebug i antal tilltagna i överkant för att man ska kunna tappa tre, fyra av dem utan nämnvärd försämring av greppet. Nu tvivlar vi på att de lossnar särskilt lätt. Greppet är mycket bra på isigt underlag men glöm inte att ta av dig skorna innan du beträder hallgolvet. Den här typen av skor är inte ens att rekommendera för längre bruk på utomhustrall. Icebug hävdar stolt att två av de kärvaste yrkeskårer vi kan tänka oss, norska och kanadensiska postverken, reducerat sina halkrelaterade arbetsplatsolyckor sedan de köpt in kängorna och vi ser ingen anledning att ifrågasätta det påståendet.

Fakta Vidar PRO BUGrip
Komfortzon: -20°C
Dubbar: 16 Karbidståldubbar
Vattentät: Ja
Säkerhet: Skyddsklass 3, tåhätta i aluminium, antistatisk, oljebeständig sula och spiktrampskydd
Pris: cirka 2 500 kronor

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER