Transportbilsdagen och Powertool Pro Event lockade många besökare

Transportbilsdagen och Powertool Pro Event lockade många besökare

Strålande sol, bra med folk, massor av hästkrafter och inte oväntat en hel del eldrivet på Solvalla då årets upplaga av Transportbilsdagen gick av stapeln den 26 augusti. Och givetvis verktyg i mängder då nya Powertool Pro Event löpte pararellt under dagen.

Ja, nytt för i år var Powertool Pro Event, som löpte pararellt med Transportbilsdagen. Här kunde besökarna klämma och känna på det senaste från branschens ledande verktygstillverkare.

Och givetvis bjöds det på hästkrafter på banan, och då talar vi inte om hästar denna gång utan alla transportbilar som var på plats på Solvalla travbana.

Bilar som provkördes flitigt av nyfikna besökare under hela dagen.

Här nedan kan du ta del av ett axplock bilder från årets transportbils- och verktygsfest!

Ford Ranger Raptor. Det var Sverigepremiär för nya Ford Ranger Raptor på Transportbilsdagen och många passade på att provköra bilen.
Idel provkörd. Många passade på att provköra nya Ford Ranger Raptor på Transportbilsdagen.
Eldrivet skåp till hösten? Maxus e-Deliver 9 kommer med tre storlekar på batteripaketet. Med det största (88,5) kWh har du en räckvidd på upp till 296 km.
Daniel från Hörnfeldts Bygg & Glas Entreprenad var på plats med kollegan Alex för att kolla på en ny bil till företaget, och för att testa verktyg.
Mattias från MP Keramik & Plattsättning var på Transportbilsdagen främst för att kika på elbilar och hybrider, samt bilinredning.
Mats Andersson från Mapro Systems med nya, lätta snöbladet King Bore med bladsektioner i polyten, som för dagen monterats på en Toyota Hilux.
Ett monster på Solvalla. Nya Dodge Ram TRX erbjuder 710 hästkrafter direkt från fabrik.
”En dopad 55:a”. Viktor Wernström från Festool med nya sänksågen TS 60 med KickbackStop-teknik som kommer i oktober, en snabbare och starkare version med större sågdjup än föregångaren Festool TS 55
Ett helt nytt bilmärke hos RSA Sverige är storsatsande kinesiska BYD (Build Your Dream), som bara under första halvåret 2022 tillverkat över 640 000 eldrivna personbilar. På bilden: Taulant Jonuzi med modellen T3, som kommer med en räckvidd på 265 km.
Bosch var en av utställarna på Powertool Pro Event.
Erik Borgvall med nya Ford Ranger Raptor, en bil som många besökare hade åkt långväga för att få provköra på Transportbilsdagen. Utöver Raptorn visade Ford även upp en del eldrivet.
Per Günell och kollegorna från Bott systems hade självklart med sig en av förra Transportsbilsdagens stora publikfavoriter, ”bott-hunden” Sigge, då man visade sitt lätta aluminium-system vario3, som är fullt kompatibelt med Festools systainers.
Håkan Anderson på Exclusive Cars med en av de bilar som tveklöst snurrade mest ute på Solvallas grus under dagen, nya Dodge Ram TRX som kommer med över 700 hästar direkt från produktionslinan. Med sig hade man även andra fulladdade pickisar som Dogde RAM Limited och Ford F-150.
Renault hade fokus på eldrivet. Med sig hade man bland annat den eldrivna versionen av ”Årets Transportbil 2022”, Renault Kangoo, samt nya Renault Master som begåvats med ett större batteri, och därmed större räckvidd.
Korvorgie. Hur många korv med bröd åts under Transportbilsdagen och Powertool Pro Event? Det står skrivet i stjärnorna, men det var fler än en.
Tim och kollegan Markus från Ljungberg Snickare, som både nyligen investerat i nya transportbilar, Toyota Hilux för Tim respektive Custom Transit (den långa modellen med dubbeldörr) för Markus, var på plats för att kika på inredning till de nya fordonen. Och för att klämma och känna på verktyg.
Festool Roadshow 2022. Festool stannade givetvis till på Powertool Pro Event och drog många besökare.
Första gången på Transportbilsdagen för Iveco-återförsäljaren Arbetsbil, som bland annat hade med sig modeller som Iveco 35S, Iveco 35C, Iveco 70 och Iveco 35-180 (med dubbelhytt). Flera av bilarna var dessutom utrustade med kranar från Fassi och tippflak från franska Afhymat. På bilden: Björn Eriksson.
Robert Reiskog, produktspecialist på Festool, demonstrerade verktyg under dagen.
En bil som snurrade frekvent på banan var den nya, helelektriska versionen av Ford E-Transit.
Makita var flitigt besökt under Powertool Pro Event.
Veho Bil hade bland annat med sig Mercedes-Benz eldrivet i form av eSprinter och Mercedes-Benz eVito, som båda rullade frekvent på banan under dagen. På bilden: Stefan Åström med Mercedes-Benz Citan, som även den snart kommer som elbil, och då med en räckvidd på 285 km.
SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.