Transportbilsdagen 2019

God stämning, bra väder och transportbilar i högsta hugg. Så kan man beskriva tonen för dagen när DMH för tredje året i rad anordnade eventet Transportbilsdagen. 
Transportbilsdagen 2019

33 taggade utställare var på plats, redo att dema nya bilar, inredningar och tillbehör. Ett nytt inslag var speakern Per ”Pirre” Starrin, känd från bland annat Sommar med Ernst, som såg till att hålla stämningen på topp under Transportbilsdagens alla öppettimmar. 

Under dagen snurrade bilarna på provkörningsbanan i princip nonstop. Närmare 1 000 provkörningar utspritt över alla medverkande bilmärken hanns med, och flera affärer gjordes direkt på plats. 

Trots aktuella fenomen som ”flygskam” och en generell miljömedvetenhet, var det de stora amerikanska pickisarna tillsammans med Ford Ranger Raptor och Mercedes X-Klass som snurrade mest. Ska dock tilläggas att transportbilskunden visserligen har börjat mjukna för eldrift. De närvarande elbilarna provkördes frekvent och särskilt efterfrågad var e-Crafter. 

Att Renault har godkänt sina transportbilar för HVO100 var också ett samtalsämne bland besökarna.

Läs hela reportaget här.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.