Transportbilar så långt ögat kan nå

I slutet på augusti arrangerade DMH första upplagan av Transportbilsdagen på Solvalla. Nästintill samtliga tillverkare av transportbilar fanns på plats och besökarna fick en unik chans att provköra och jämföra bilarna mot varandra
Transportbilsdagen DMH 8-2017_872
Klicka på bilden för att läsa hela reportaget

Trots lite halvtrist väder inledningsvis under dagen var det ändå glada miner och god atmosfär. 

– Än så långe kanonstämning. Lite blött bara men det ska spricka upp, kommenterade Rickard Carlsson, Publisher, Den Moderna Hantverkaren. 

Och bredden på besökare var stor. Hantverkare av alla sorter var på plats, Riksdagen var också ute efter att fräscha upp fordonsflottan, till och med heminredare i behov av nya bilar till sin verksamhet strosade omkring bland utställarna. Det provkördes transportbilar, gjordes affärer samt grillades korv som om morgondagen aldrig skulle visa sig. 

Det unika med eventet är formatet som ger en intressant inblick i vad både hantverkare och andra i behov av transportbilar tittar på. Dels så får biltillverkarna en större förståelse när de får se vilka bilar som är ute och rullar på provbanan, men även intressenterna fick tänka om när man plötsligt kunde jämföra bilarna direkt mot varandra. Åkte man dit med en bestämd tanke om vad man var ute efter fick man nya tanker då konkurrenten visade sig passa ännu bättre! Direktjämförelsen är viktig, och tog man tillfället i akt att provköra några av bilarna på plats blev det plötsligt solklart vilka skillnader bilarna har. Det vet vi själva efter att ha tagit med några av bilarna på en spin på provbanan inne i Solvalla. En bilaffär är inga småpotatisar och just därför tror vi att Transportbilsdagen har en viktig funktion. Utställarna är positivt inställda till formatet och uttryckte även att kompetensnivån hos besökarna var hög. 

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER