Trallvänligt!

Ny komposittrall förbättrar det mesta
Trallvänligt!

Trall må låta roligt, men alla som haft någon större erfarenhet av att brottas med en genomsur Europapall vet att sanningen oftast är en annan: De är tunga, otympliga, flyttar sig mycket ogärna till nya platser, och ve den fot som inte har rejäl tåhätta när en trall kommer inom bettavstånd. Flex Trall är en produkt med ambitionen att styra upp många av dessa missförhållanden: Den är gjort i komposit, väger avsevärt mycket mindre, har en livslängd på mellan 18 och 20 år samt går att återvinna. DMH har språkat med Conny Renghammar, entreprenören bakom projektet.

När och hur materialiserade sig idén?
– Jag är själv gammal byggare, och höll på att slita med ett villabygge i Halmstad när jag först reagerade på tyngden i europapallarna. Helt galet. Jag ringde min kollega Tobbe (Josefson, reds anm) och ondgjorde mig, och vi bestämde oss för att försöka hitta på något bättre. På den tiden fanns det bara en handfull maskiner i världen som kunde formspruta på det sätt som krävdes, men sedan 2005 började förutsättningarna se mer gynnsamma ut, och vi drog igenom på riktigt.

Berätta lite om materialet.
– Det är ett kompositmaterial som består av olika plaster, granulat, kemiska tillsatser och glasfiber.

Har produkten mötts av folkets bifall?
– Vi fick ett fantastiskt gensvar på Nordbygg. Branschen är i regel ganska konservativ – har man haft en hammare i 20 år ska den banne mig hålla 20 år till – men folk i alla åldrar var väldigt positiva, däribland många skyddsombud: Det räcker ju att en gubbe får ryggskott för att stora värden ska gå förlorade.

Pris?
– 455 kr, inklusvie en pant på 50 kr.

Tillgänglighet?
– Man beställer från oss via nätet – octoflex.se – eller slår en signal på 035-21 65 00.

Hur planerar du att spendera förmögenheten vid eventuell världsframgång?
– Utveckla nya grejer. Jag är inte så värst intresserad av några miljoner, men som gammal snickare gillar jag att förbättra saker.

SKRIVEN AV
Niklas Natt och Dag
Värnpliktig fänrik, filosofie kandidat, kuverteringsmaskinsoperatör (nattskift), reporter, redaktör, seniorredaktör, chefredaktör, frilans, konsult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.