Test av batterdrivna slipmaskiner

Utbudet på batteridrivna slipmaskiner är minst sagt begränsat, och det kanske finns en anledning till detta; efterfrågan är helt enkelt för liten?! Men samtidigt är det sällan folk efterfrågar saker som de inte ens vet finns.
Test av batterdrivna slipmaskiner

DMH har i alla fall sonderat marknaden och plockat ut tre batteridrivna excenterslipar och gjort ett snabbtest för att se vad de går för. Alla tre har 125 millimeters slipplatta och är på 18 volt.

Så gjordes testet:

Kraft
Här har vi testat hur mycket tryck man kan lägga på maskinen innan den tappar varvet.

Effektivitet
Här har vi fräst sex stycken spår som är två millimeter djupa i en 50 centimeter lång fururegel som är 220 millimeter bred. Därefter har vi kollat hur lång tid det tar att slipa ned spåren till regeln är helt slät. Testet har gjorts om två gånger och det är snitt-tiden som redovisas. Vi har använt 40-papper.

Ergonomi/användarvänlighet
Hur sitter på/av-knappen, hastighetsreglaget och är handtaget ergonomiskt utformat?

Vibration
Här har vi både tagit hänsyn till hur mycket maskinerna vibrerar och skakar men också hur lättmanövrerade de är. Vissa slipar är extremt bångstyriga och kräver ibland minst en fast hand för att kunna styras. 

Dammpåse
Dammet ska hamna i påsen och inte ligga kvar på materialet, och heller inte flyga runt i luften. Vi har bara testat hur effektiv den tillhörande dammpåsen är och inte testat att koppla på någon extern.

Finish
Efter att reglarna slipats släta med 40-papper avslutade vi med 120-papper under ett par minuter. Här var det helt omöjligt att kora en segrare eller förlorare. Alla maskiner lämnade efter sig en perfekt slutfinish. 

Batteri
Batteriet ska ha batteriindikator och indikera i minst tre steg. Det ska även gå att avläsa hur mycket kräm det är kvar i batteriet när det sitter i maskinen. 

Uthållighet
Här har vi testat hur länge maskinerna klarar att slipa på ett fulladdat batteri och på högsta hastighet.

Läs hela testet här.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER