Test av slagskruvdragare 18V

Slagskruvdragaren har blivit allt vanligare I svenska hantverkares verktygsarsenaler, även om vi fortfarande ligger långt efter många andra länder I användandet. Men kanske är det dags att tänka om och ändra på det?
Test av slagskruvdragare 18V

Nu behöver man inte gå lika långt som i USA, där de nästintill använder slagskruvdragaren för att skruva i vanlig trallskruv. Men i Sverige skulle vi många gånger tjäna på att byta ut borrskruvdragaren mot slagskruvdragaren för att spara både på handleder och armar. Men det finns en nackdel – ljudet! Här kan det vara klädsamt att ta lite hänsyn till omgivningen om du till exempel kör i urbana miljöer. På senare år har slagskruvdragarna självklart blivit starkare, men framför allt har de också blivit mindre och fått en kortare nos. Att få in så mycket kraft i en så pass liten maskin är imponerande.

Efter att ha testat alla maskiner ska man dock ta tillverkarnas uppgifter när det gäller vridmomentet med en liten nypa salt. Tyvärr finns det inget exakt mätinstrument för att mäta vridmomentet när det gäller slående verktyg som det finns för till exempel borrskruvdragare. Men efter att DMH tillsammans med våra testlag ”slagit” in tusentals skruvar har vi fått en ganska bra bild över vilka maskiner som är starkast och effektivast, oavsett vad som står i bruksanvisningen. SÅ GLÖM VAD SOM STÅR I SPECIFIKATIONERNA när det gäller vridmomentet!

LÄS HELA TESTET HÄR:

DEL 1.

DEL 2.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER TESTER

VISA FLER